CAVEMAN Sport Revolution

tap out

Tapout е разработена от професионалния състезател и треньор по MMA, кондиционален треньор Майк Карпенко. Програмата се основава на комбинация от кардио и силови упражнения, съчетани с удари от различни бойни спортове. Този тип тренировки забързва метаболизма и наистина променя тялото. Може би най-голямото предимство е, че се развиват всички мускулни групи, без да се дава превес на някоя от тях.

Тренировките са почти изцяло със собствена тежест. Само при някои упраженения се ползват ластици за допълнително съпротивление. Програмата е подходяща както за хора, свикнали да тренират, така и за такива, които отдавна не са правили никакви упражнения. И двата типа хора ще постигнат много по-бързи резултати, от колкото с друг тип спорт, стига да са готови да преминат границите на това, което смятат, че те са способни.
Tози тип тренировки e перфектна при подготовката за зимния сезон и по-точно за зимните спортове, защото комбинацията от упражнения и интензитета на работа дават повече сила, по-добър баланс, много по-добре развит център на тялото (т.нар. core или core strength) и повече издръжливост – качества, които със сигурност ще ни бъдат от полза, за да се насладим пълноценно на снега и ще ни дадат възможност за нови приключения през предстоящия сезон.